Welkom pjkoppert.nl Pjkoppert.nl wordt beheerd door Peter Alle afbeeldingen en informatie zijn auteursrechtelijk beschermd Home Home Reunie Koppert Reunie Koppert Reunie Duiser Reunie Duiser Albums Albums
Tijdens de eerste dagen van ons bezoek hebben we gebruik gemaakt van Big Bus Tours. Dit zijn bussen die door Dubai rijden volgens drie vaste routes. Je kunt onbeperkt in- en uitstappen. In de bussen zijn flesjes koud water vrij verkrijgbaar, ook ontvang je een koptelefoon om uitleg te krijgen over de plaatsen waar op dat moment wordt langs gereden. Opvallend in deze omgeving is dat alles groot, groter, grootst moet zijn. Bouwwerken en projecten worden door de overheid groots aangepakt.
Hiernaast zijn afbeeldingen vanuit het appartement van Jaap. Ook in Dubai kan het regenen, wat niet vaak voorkomt, behalve als wij aankomen. De temperatuur is aangenaam. Tijdens ons bezoek aan Palm Island, mede ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf van Oord,     http://www.vanoord.com/nl/activiteiten/dubai hebben we een bezoek gebracht aan de Lost Chambers. Dit is  een groot inpandig aquarium waarin zich een keur aan onderwater leven bevindt dat voorkomt in de Perzische golf.
Klik op het voorbeeld om te vergroten
De Burl Khalifa, het tot nu toe hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 828 meter en 163 verdiepingen bevindt zich naast de Dubai Mall.    https://www.youtube.com/watch?v=yyaEIf2ok6I In de waterpartij  bevinden zich fonteinen die ‘s-avonds vanaf 18.00 uur een indrukwekkende show presenteren. Tijdens de jaarwisseling wordt hier een speciale show gepresenteerd.     https://www.youtube.com/watch?v=MoxxK-8MeWw   In de Mall is een aquarium gemaakt waarin je tussen de dieren kunt zwemmen.
De spotter van bovenmodale automobielen komt hier ruim voldoende aan z’n trekken.
Bij aankomst in Dubai vallen we met onze neus in de boter. Het regent er zelden en dan niet langer als een uurtje. In ons geval bijna een dag met ook nog onweer, de temperatuur blijft aangenaam.
info@pjkoppert.nl